De Wieger is weer open

De Wieger mag haar deuren weer openen voor publiek! Tot en met 10 januari 2021 kunt u in het hoofgebouw en de ateliers de tentoonstelling ‘Van Armando tot Zadkine’ bezichtigen. De tentoonstelling bestaat uit ruim 200 kunstwerken in drie deelexposities, die samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020).

In de persconferentie van het kabinet werd herbevestigd dat Nederland vanaf 19 november weer teruggaat naar de ‘gedeeltelijke lockdown’, zonder de verzwarende maatregelen die de afgelopen twee weken van kracht waren. Naar verwachting komen er tot het einde van het jaar geen verdere wijzigingen ten aanzien van de culturele en creatieve sector meer. Geen verzwaringen maar evenmin versoepelingen.

Dat betekent dat vooraf reserveren van uw museumbezoek nodig blijft. Stuur een email naar info@dewieger.nl met de datum en het tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken. Bellen (woensdag tot en met zondag van 12.00-17.00 uur) kan ook: 0493 322930. Wanneer u in het weekend besluit het museum te bezoeken, dan kunt u alleen bellen (zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur) en vragen of er nog mogelijkheden zijn. Bij binnenkomst worden dan uw gegevens genoteerd, zodat bij een eventuele corona uitbraak bekend is wie wanneer het museum heeft bezocht.

Ook in december: kunstkaarten cadeau
In november ontving Museum De Wieger een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds om met een stretchtent in de museumtuin een overdekt terras te creëren waar bezoekers buiten kunnen zitten. De blijdschap hierover deelt het museum graag met haar bezoekers. Omdat het museum in de maand november een tijdje gesloten was, wordt de actie verlengd en ligt tot en met 31 december voor iedereen die een bezoek brengt aan het museum een uniek setje kunstkaarten van De Wieger klaar. In de vernieuwde museumwinkel zijn bovendien veel mooie kunstkaarten en gadgets voor de museumliefhebber te koop.

Spring naar toolbar