De Wieger: dementievriendelijk museum


Jolanda Munsters ontvangt certificaat en felicitaties van wethouder Schlösser en Ivonne Berkers

Op woensdag 4 maart 2020 vond in De Wieger de uitreiking plaats van de certificaten van de cursus ‘Dementie vriendelijk museum’. Vrijwilligers van De Wieger, Heemkundekring H.N. Ouwerling, Holtens Molen, Museum Oorlogs en Co en Toon Kortooms Museum waren aanwezig om het certificaat en de sticker in ontvangst te nemen. Namens De Wieger namen Ann de Veirman, Francis Becht, Frans van Eijk, Hanneke Geerts, Henny Thijs, Inge van Beek, Jolanda Munsters en Wil van der Linden vorig jaar deel aan de cursus. Allen gefeliciteerd!

De deelnemers aan de cursus werden door Maartje Bogaerts, namens de Stuurgroep Dementievriendelijk Deurne, hartelijk ontvangen.
Ivonne Berkers van ‘Samen Dementievriendelijk’ prees de inzet en input van de deelnemers. Met het in ontvangst nemen van het certificaat en sticker begint het pas: familieleden en mantelzorgers kunnen verwachten dat dementerenden op een vriendelijke manier ontvangen worden in het museum. Ivonne Berkers wenste iedereen daar veel succes en plezier mee.
Wethouder Schlösser toonde zijn dankbaarheid naar de vrijwilligers die zich voor dit doel inzetten en de bereidheid van hen om ook anderen weer verder te helpen in de omgang met dementerenden. Het onderwerp heeft, mede door de enorme vergrijzing, brede belangstelling bij de gemeente Deurne.
Vervolgens werden de certificaten uitgereikt, foto’s gemaakt en werd de bijeenkomst feestelijk afgesloten met koffie en thee met gebak.

Spring naar toolbar