Beeldhouwer Joep Coppens te gast bij het Kunstcafé

Donderdag 28 maart is beeldhouwer Joep Coppens uit Vlierden te gast bij het Kunstcafé in het Groot Atelier van Museum De Wieger in Deurne. Hij is afgelopen december 78 jaar geworden en kan terugkijken op een carrière van ruim 60 jaar. Hij zal in verband met de komende tentoonstelling ‘3x Coppens in beeld’ in De Wieger en in het gemeentehuis in Deurne een toelichting geven op zijn eigen werk, dat van zijn vrouw Els en dat van zijn vader Martien Coppens. Aanvang 20.00 uur; vrij entree.
 
Van 12 mei tot en met 15 september 2019 zijn beelden van Joep Coppens, schilderijen en foto’s van zijn vrouw Els Coppens en foto’s van zijn vader Martien Coppens te zien in de tentoonstelling ‘3x Coppens in beeld’. Joep Coppens heeft zowel beelden in brons als in hout gemaakt. Hij begon ooit in hout en maakte ook zijn laatste beelden in hout. Reden daarvoor is enerzijds dat brons kostbaar materiaal is, maar anderzijds ook dat het kappen in hout een heel directe manier van vormgeven is. Dat kappen in natuurlijk materiaal spreekt Coppens momenteel bijzonder aan. Coppens: “In hout ben ik ooit begonnen en daarmee zal ik ook wel eindigen.”
Joep Coppens werd op 19-12-1940 geboren in Eindhoven. Hij volgde een jaar de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, vervolgde toen zijn studie aan de Jan van Eijck Academie in Maastricht en daarna bij Ateliers ’63 in Haarlem. Joep Coppens exposeert sinds 1967 in Nederland en België. Naast vrij werk heeft hij ook beelden in opdracht gemaakt. Ze zijn door het hele land te vinden in de openbare ruimte, maar ook in Costa Rica en op Aruba. Joep Coppens woont sinds 1971 in Vlierden.
Martien Coppens was fotograaf, gaf een zeventigtal fotoboeken uit en is in Brabant en omstreken geen onbekende.
Els Coppens studeerde met lof af aan de avondacademie in Eindhoven, kreeg een studiebeurs voor de Jan van Eijck Academie in Maastricht, studeerde daar 5 jaar en heeft 23 jaar geschilderd. Momenteel schrijft en fotografeert zij.
 
Kunstcafé
Het Kunstcafé is een initiatief van kunstenaars die deelnemen aan de tweejaarlijkse Open Atelierdagen Deurne-Asten (OAD) om elkaar en kunstliefhebbers te ontmoeten rond een aan kunst gerelateerd thema. Er is voldoende gelegenheid om over de inleiding na te praten en de laatste nieuwtjes op het gebied van kunst uit te wisselen. Gespreksleider is Nelly van Rijt. Het Kunstcafé wordt afwisselend in Deurne en Asten gehouden.
 
Foto Joep Coppens, najaar 2018. Op de achtergrond zijn bronzen beeld Paar De Toenadering; 1998.
Spring naar toolbar