Basisschoolproject 2018

Kom jij samen spelen?

Op maandag 3 september is het basisschoolproject afgetrapt met de voorstelling van ‘Deef de Jutter’! Deef is een strandjutter en dat is zijn lust en zijn leven. Hij verzamelt allemaal spulletjes op het strand, zeker als het gestormd heeft zijn er mooie spullen te vinden! Deef heeft inmiddels al alle 1300 kinderen die deel nemen aan het project al op bezoek gehad in het CCD! Daar heeft hij in geuren en kleuren verteld over zijn vriend Neptunus, een eenzame zeemeermin én het mooiste visje van de zee!

Deze voorstelling was een spetterende start van een project wat ontwikkeld is  door Lizzy Geurts van Kessel voor alle basisschoolkinderen van de groepen 1-4 van Gemeente Deurne. Dit in opdracht voor De Wieger, Bibliotheek Helmond- De Peel. Het CCD is sinds dit jaar partner geworden.

Leren om samen te spelen is erg belangrijk voor deze doelgroep. Het thema van het project sluit aan op dat van het thema van de Kinderboekenweek 2018, vriendschap. Voor de docenten is een lespakket ontwikkeld waar ze voor de voorstelling allemaal aan de slag gaan met het boek ‘De mooiste vis van de zee’ van Marcus Pfister.

Theatermaker David Vermeulen heeft zijn voorstelling mede gebaseerd op dit boek om het voor de kinderen helemaal tot leven te brengen!

Na de voorstelling gaan de kinderen op bezoek bij De Wieger, waar een drietal activiteiten gedaan worden, deze bezoeken gaan nu zijn laatste weken in. Vriendschap en samenhorigheid staan centraal in de expositie, zowel in het hoofdgebouw als in de ateliers waar een fotoreportage te zien is over Holtens Molen.

De kinderen doen een zoekspel aan de hand van foto’s,  bouwen samen de mooiste kunstwerken en gaan natuurlijk ook zelf aan de slag als kunstenaar in het atelier van Wiegersma.

Vanuit dit oogpunt wordt er door de 1300 leerlingen een gezamenlijk kunstwerk gevormd in museum De Wieger. Deze kamer is gevuld met grote vissen die elke dag mooier worden door de kleurrijke schubjes van de kinderen. Dit kunstwerk en resultaten van het project zullen te zien zijn vanaf 12 december bij Museum De Wieger.

Spring naar toolbar