Arend Brons, glazenier en glaskunstenaar bij Kunstcafé OAD

Glaskunstenaar Arend Brons (Neerkant) achter een van zijn glas ontwerpen

Neerkant is sinds 2018 opnieuw een bijzondere inwoner rijker. Arend Brons, glazenier en glaskunstenaar, heeft zijn activiteiten voor een groot deel verplaatst van Mijdrecht naar Neerkant, waar hij sindsdien ook woont. In zijn ambachtelijk Glasatelier Edelglas maakt hij naast glas in lood allerlei ander glaswerk, zowel in opdracht als vrij werk.

Met een ervaring van meer dan 25 jaar en diverse projecten in binnen- en buitenland heeft Arend Brons als gecertificeerd glasmeester al vele visitekaartjes afgegeven. Hij werkte onder andere samen met een van de grootste glaskunstenaars, Narcissus Quagliata.
Zijn ontwerpen worden heel uiteenlopend toegepast op deuren, in ramen, keukenwanden, glazen puien en grafstenen. Daarbij past hij diverse technieken toe met brandschilderen, glasfushing, zandstralen, etsen en nieuwe digitale technieken.

In 2018 is Arend Brons in Neerkant gaan wonen, omdat bij het huis een mooie werkplaats zat. Aan de hand van eigen werk zal Brons tijdens het Kunstcafé zijn ontwerpen presenteren, zoals een astrologisch leeuwenraam, glas in lood voor een voormalig Joods veilinghuis aan de Dam in Amsterdam, de ontwikkeling van antiek draadglas voor de restauratie van het Centraal Station in Amsterdam, de restauratie van geëtste ramen zoals die rond 1900 werden gemaakt en een glaswand met het Orakel van Delphi. Eigenlijk teveel levenswerk om in één avond te laten zien. Allemaal zeer de moeite waard.

Op donderdagavond 19 maart is Arend Brons te gast in het Kunstcafé OAD, aanvang 20.00 uur in Museum De Wieger in Deurne. De avond wordt gepresenteerd door Willy Koppens.

Spring naar toolbar