9 september openluchttheater bij de Wieger!

Theatergroep BLUV trok in 2016 met de muzikale voorstelling Agnes B. langs verschillende openluchttheaters en –locaties in Nederland. Wegens succes beleeft het theaterstuk in 2017 haar reprise. Op 9 september doet TG BLUV Museum de Wieger in Deurne aan.
De regie is in handen van Harold Schraven. De vaste cast werkt per locatie samen met lokale jeugdspelers en muzikanten.

Agnes B., van toneelschrijver Franz Xaver Kroetz, begint als een sprookje. De arme Agnes Bernauer ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Het sprookje verandert al snel in een keiharde werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen.
Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een aangrijpende en ontroerende muzikale voorstelling over tolerantie, tegenstellingen, liefde, normen en waarden.

Theatergroep BLUV maakt, kwaliteitsvoorstellingen waarmee het publiek wordt ontroerd, vermaakt en aan het denken gezet. Verhalend/vertellend theater waarin muziek een belangrijke rol speelt, in een repertoire dat andere amateurclubs doorgaans niet aandurven. BLUV gebruikt minimale middelen, met maximale zeggingskracht.

(vanaf 12 jaar).

Aanvang 20.00 uur; inloop vanaf 19.15 uur, De Wieger, Deurne, zaterdag 9 september.

Kaarten te bestellen via http://www.tgbluv.nl/kaarten.html

Meer weergeven

De reprise van Agnes B. speelt in verschillende theaters. Via onderstaand formulier kunt u uw kaarten reserveren. 09/09/2017 | 20:00u | Deurne | De Wieger | €15,00 15/09/2017…
tgbluv.nl
Spring naar toolbar