LANG LEVE REMBRANDT in De Wieger

Van Rijksmuseum naar De Wieger

Museum De Wieger exposeert tot begin december maar liefst negen kunstwerken met Rembrandt als inspiratie in een speciale tentoonstelling.

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteerde het Rijksmuseum in Amsterdam een tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’. Onder deze titel gaven meer dan 8000 mensen uit 95 landen begin dit jaar gehoor aan de oproep van het museum een zelfgemaakt kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, in te sturen. Maar liefst drie werken van Deurnese kunstenaars, Emelie Jegerings, Nicolette Steeghs-van der Riet en Vera Verbakel, werden geselecteerd voor de expositie. Zodra de tentoonstelling in Amsterdam afgelopen was, zijn de werken opgehaald. Vanaf 22 september zijn ze tot begin december te bezichtigen in een speciale tentoonstelling in Museum De Wieger in Deurne.

Op de oproep van Museum De Wieger aan Deurnese kunstenaars die hun werk hadden ingezonden, maar die niet geselecteerd waren voor de expositie in Amsterdam, reageerden verschillende kunstenaars. Ook het werk van Annemarie van Lieshout, Marije Zuidweg, Theo Spaaij, Anja Kerskes-Vermeulen en Jolanda Tielens-Aarts is in ‘Lang Leve Rembrandt in Deurne’ tentoongesteld. De Praktijkschool in Helmond met leerlingen uit Deurne maakte een Rembrandt Jurk.

Spring naar toolbar