13 december: Opening van het basisschoolproject “Overal griezelen”

Voor de 25e keer kinderen op bezoek bij De Wieger: dat wordt gevierd met een prachtige expositie!

 

Al 25 jaar komen afwisselend alle klassen van de onderbouw of bovenbouwgroepen van het basisonderwijs in Deurne bij Museum Podium De Wieger op werkbezoek. Dit jaar was het de beurt aan de groepen 5-8. Zij namen deel aan het project ‘Overal Griezelen’. In totaal 1500 kinderen!

Alles stond in het teken van ‘Griezelen’, gelijk aan het thema van de kinderboekenweek. Gestart werd er met de spannende workshop ‘schimmenspel’ van Shelly Lapré, waarna op school verder gewerkt werd aan de schimpoppen. Tijdens de bezoeken aan De Wieger werd het schimmenspel gespeeld. Het geheel donker gemaakte Atelier van Hendrik Wiegersma vormde het theater waarin de afgelopen maanden de mooiste, engste en grappigste griezelverhalen zijn gespeeld met de zelfgemaakte schimpoppen. Ook was er de Halloweenavond op 27 oktober.  In de kelder van De Bibliotheek deden de kinderen mee aan een griezelspeurtocht. Geheel uitgedost als griezel beleefden ze de meest spannende momenten tussen stapels boeken. Al deze activiteiten tezamen hebben geleid tot een prachtige tentoonstelling in De Wieger.

De tentoonstelling zal officieel geopend worden op 13 december om 14.00 uur door basisschool De Zeilberg. Iedereen is van harte uitgenodigd! De tentoonstelling is gratis te bekijken tot en met 11 januari in de Wiegersmazaal in museum De Wieger.
Tijdens de looptijd van de expositie kunnen kinderen gratis deelnemen aan de speurtocht ‘Met Hendrik en Joep op pad’.  Gewapend met een tablet van De Wieger gaan de kinderen dan op zoek naar de verborgen boodschappen in de kunstwerken!

Spring naar toolbar