Laden Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Mooiste Modernisten in de collectie van De Wieger

20 januari 2019 - 5 mei 2019
Museum De Wieger

De collectie van Museum De Wieger bevat ruim honderd werken van Nederlandse modernistische kunstenaars. Zij hebben niet zozeer de ambitie om de werkelijkheid goed weer te geven, maar proberen met kleur, vorm, ritme en contrast als middelen hun gevoel uit te drukken. De schilderijen en werken op papier zijn op de bovenverdieping per zaal gegroepeerd rondom vijf thema's: landschap, stadsgezicht, stilleven, portret/figuur en abstractie. Voor deze tentoonstelling zijn ruim vijftig werken geselecteerd, met daarbij o.a. schilderijen van Johan Dijkstra, Jan…

Meer weten »

De wereld van Hendrik Wiegersma

20 januari 2019 - 5 mei 2019

Op de begane grond van het museum wordt het werk van Hendrik Wiegersma getoond in de context van zijn leven en zijn artistieke vriendenkring, dit keer met speciale aandacht voor zijn grote fascinatie voor snelheid: foto’s van zijn eerste motor en zijn eerste auto en natuurlijk zijn bij uitstek modernistische schilderij De Motorrijder.

Meer weten »

Peel in Licht

17 maart 2019 - 5 mei 2019
Ateliers Museum de Wieger

Peellandschappen van de Deurnese kunstenaars Catharina Driessen en Emelie Jegerings Bij de opening van de tentoonstelling, zal het precies twee jaar geleden zijn dat Catharina Driessen en Emelie Jegerings wekelijks, soms zelfs dagelijks, de Peel introkken om dit fascinerende landschap in al zijn facetten weer te geven. Zij schilderden in alle seizoenen, tijdens alle tijden van de dag én de nacht, zelfs gedurende volle maan, in een voor hen nieuwe en vrije vorm. Naast schitterende werken bracht dit hen veel…

Meer weten »

De Wereld van Hendrik Wiegersma

12 mei 2019 - 15 september 2019
Museum De Wieger

Op de begane grond van het museum wordt het werk van Hendrik Wiegersma getoond in de context van zijn leven en zijn artistieke vriendenkring, dit keer met speciale aandacht voor zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bevrijding ook aandacht voor andere kunstenaars die in de oorlog en het verzet actief waren.

Meer weten »

Drie maal Coppens in beeld

12 mei 2019 - 15 september 2019
Ateliers Museum de Wieger

Op de bovenverdieping: Joep Coppens beelden en Martien Coppens foto’s Ateliers Museum de Wieger: Joep en Els Coppens beelden en schilderijen. In de tuin:  beelden van Joep Coppens Exposities i.s.m. gemeente Deurne. Opening 12 mei in het Gemeentehuis, alwaar ook tentoonstelling Joep Coppens.

Meer weten »

De Wereld van Hendrik Wiegersma

8 september 2019 - 12 januari 2020

Hendrik Wiegersma en de WO II (in kader van thema VVV Crossroads/75 jaar bevrijding) Charles Eyck en Jeantes-la-Ville

Meer weten »

Open Atelier Dagen

18 september 2019 - 20 oktober 2019
Ateliers Museum de Wieger
Meer weten »

Charles Eyck

21 september 2019 - 12 januari 2020

Info volgt

Meer weten »

Vincent van Ojen houtsneden en schilderijen

27 oktober 2019 - 26 januari 2020
Ateliers Museum de Wieger
Meer weten »
+ Exporteer Evenementen
Spring naar toolbar