Belevingslezing 2000 jaar eten & drinken in Brabant

« Terug naar agenda
  • Datum/Tijd: zo 24 jun 15:00 - 16:00
  • Beschikbare plaatsen: 28 van 30
  • Bijzonderheden:

2000 jaar eten & drinken in Brabant

Belevenislezing door Manon Henzen van Eet!verleden

Wat aten de Romeinse soldaten in het castellum in Cuijk, welke gerechten sierden de dis tijdens de bijeenkomst van het Gulden Vlies met aartshertog Maximiliaan in 1481 in ’s Hertogenbosch, wat is het oudste Brabantse kookboek en aten de leden van het Zwanenbroederschap echt zwaan tijdens hun bijeenkomsten?

Tijdens een vlotte belevenislezing komen eetgewoonten, smaken en gerechten uit 2000 jaar Brabantse geschiedenis tot leven. Historisch beeldmateriaal en objecten nemen je mee naar vervlogen tijden, die je zelfs ruikt en proeft aan de hand van bijzondere ingrediënten en smaakmakers. Bovendien beleef je met historische hapjes en een drankje even de vergeten smaken uit het Brabant van je (verre) voorouders.

zondag 24 juni 15.00-16.00 uur

Entreeprijs is € 15,-.

 

Reserveren

€15,00


Spring naar toolbar