Agenda & reserveren

november 2020

ma 2 nov
20:00 - 21:00
GEANNULEERD Boek aan Tafel over ‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik

In verband met de huidige coronamaatregelen is besloten Boek aan Tafel op 2 november 2020 te annuleren.

We hopen de activiteit in het voorjaar 2021 weer op te pakken.

Bezoekers die een toegangsbewijs gereserveerd hebben, ontvangen hun geld terug. 

 

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een ontroerende en weergaloze literaire roman over een Turkse jongen die opgroeit in de Bijlmer.

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Van Murat Isik verscheen eerder Verloren grond, waarmee hij de Bronzen Uil Publieksprijs won en genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs.

Bij Boek aan Tafel leidt een gastlezer een ruim van tevoren uitgekozen boek in. Daarna volgt een uitwisseling over het boek met de hele groep. Op 2 november is Franca Koolen de gastlezer. 

Reserveren vooraf is nodig.


Meer info / Reserveren
vr 20 nov
20:00
GEANNULEERD Open Podium met Sander Voets en Sjors Hoek


foto’s: Josanne van der Heijden

 

In overleg met de organisatie en de deelnemers is besloten de Open Podia op 16 oktober 2020 en 20 november 2020 te annuleren. De coronamaatregelen maken het nu niet mogelijk de optredens in het Groot Atelier op een aantrekkelijke manier plaats te laten vinden.

We zoeken naar alternatieven in het nieuwe jaar.

 

SINGER-SONG WRITERS UIT DE BUURT !

Twee singer-songwriters uit Helmond en Griendstveen staan 20 november op het podium en zullen ieder een half uur hun mooiste nummers spelen.

Sander Voets is een singer-songwriter die zijn band afwisselt met solowerk. Meeslepende,
melancholische pop/rock maar dan in het klein. Covers en eigen nummers. Denk bijvoorbeeld
aan Saybia en Starsailor.

Sjors Hoek speelt gitaar en zingt een gevarieerde selectie nummers van de jaren ´60 tot nu en geeft de covers een eigen twist. Afgewisseld met zelf geschreven nummers is het een mix van relaxte en meer energieke klanken. Door inzet van mondharmonica, cajon en loopstation bent u verzekerd van een veelzijdig geluid.

Toegang: 5 euro , reservering is nodig via www.dewieger.nl

Wanneer: vrijdag 20 november om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Waar: Museum De Wieger, ingang ‘Podium’

Maximaal aantal bezoekers : 15


Meer info / Reserveren

juli 2021

zo 25 jul
Hele dag
Tuinpadfestival 2021

Programma volgt!


Meer info / Reserveren
Spring naar toolbar