Agenda

februari 2018

wo 28 feb
20:00 - 22:00
Boek aan Tafel met Jaap Robben

Jaap Robben bij Boek aan Tafel in Deurne

   

Op woensdagavond 28 februari is Jaap Robben te gast bij Boek aan Tafel in Deurne. Hij geeft een lezing en gaat in gesprek met het publiek over zijn boek “Birk” en ander werk. De avond is in CCDeurne en begint om 20.00 uur.

Jaap Robben (1984) won met zijn romandebuut “Birk” de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015. Hij was al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken “De Zuurtjes”, “Zullen we een bos beginnen?” (shortlist Gouden Uil) en “Als iemand ooit mijn botjes vindt”.
Hij was stadsdichter van Nijmegen. Robbens gedichten zijn terug te vinden op posters, in tal van bloemlezingen, op muren, fietspaden en zelfs op een parkeergarage. Zijn werk is vertaald in het Duits, Zuid-Afrikaans, Chinees en Koreaans. “Birk” wordt vertaald in het Duits, Turks en het Engels. Marinus Groothof werkt met CTM Producties aan de verfilming van “Birk”.

Over “Birk”: Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt.

Halverwege de avond zingt de talentvolle Hannah Bekkering een aantal nummers. De avond wordt afgesloten door Wilma Koolen-Hermkens met een gesproken column over het culturele klimaat in Deurne. Zij is voorzitter van de Open Atelier Dagen en is in Deurne betrokken bij verschillende culturele initiatieven. Kaarten a € 11,50 (inclusief pauzedrankje) via de ticketshop van het CCDhttp://www.ccdeurne.com


Meer info / Reserveren

maart 2018

vr 9 mrt
20:00 - 22:00
Huisconcert “Sommerhus”

Sommerhus

Een mix van akoestische pop, klassieke muziek, opera en avant-garde. Vera en Peter Jessen-Juhrend spelen gitaar en contrabas en zingen eigen composities, maar ook bijvoorbeeld nummers van The Everly Brothers. Zij hebben een heel eigen en intrigerende stijl, die zich bij uitstek leent voor een huisconcert.

Entreeprijs is € 10,-.

Plaatsen reserveren via beheer@dewieger.nl à € 10,-. Na overmaken op rekening De Wieger NL85RABO 0170861309 is deelname definitief.


Meer info / Reserveren
ma 26 mrt
18:30 - 21:00
Boek aan Tafel met Lambert van Lieshout

Maandagvond 26 maart  in De Wieger: met gastlezer Lambert van Lieshout over het boek De mensengenezer van Koen Peeters.
Deze stond aanvankelijk gepland voor april (maandag 9-4) en is gewijzigd in 26 maart. Info volgt nog.

Aanvang 18.30 uur in het Groot Atelier van De Wieger. Er wordt begonnen met een maaltijd (maaltijdsoep van SOEPlesse met brood) tot ca. 19.00 uur. Daarna een inleiding van de gastlezer.
Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij of zij het boek gelezen heeft. Na een korte pauze wordt er verder gepraat over wat het boek met iedereen heeft gedaan, welke vragen er nog zijn en wat iedereen van het boek vindt (inhoud, thema/boodschap, schrijfstijl, auteur, etc).

Entreeprijs is €11,50. Inclusief een maaltijd en een drankje.


Meer info / Reserveren

april 2018

do 5 apr
20:00 - 22:00
Theatervoorstelling “Sluiers”

Sluiers

‘U ziet ze niet, maar eigenlijk hadden hier tien Somalische vrouwen moeten zijn.’

Een jaar lang verdiept Liesbeth Reeser zich in een andere cultuur. Een cultuur waar sluiers een grote rol spelen in het leven van vrouwen. Ze ontmoet nieuwe mensen, komt op andere plaatsen, maakt kennis met andere gebruiken, andere normen, andere waarden. Ze zoekt naar theatrale middelen en vormen om met deze vrouwen tot een voorstelling te komen.
Ze loopt tegen oordelen aan. Vooroordelen. Niet alleen van zichzelf, maar ook van die van de andere vrouwen.
De zoektocht zet zich voort. Met andere vrouwen. Met zichzelf.
Wat is de functie van sluieren? En op welke manier sluier ik me? Is mijn make-up niet eigenlijk ook een sluier? En wat wil ik eigenlijk verstoppen, verbergen van mezelf? En wat laat ik daarmee juist tegelijkertijd zien?

Entreeprijs is € 10,-.


Meer info / Reserveren

mei 2018

vr 11 mei
20:00 - 22:00
Huisconcert BalkanLab trio

Het geplande concert van Mizrakh komt te vervallen. Er is een vervangende band gevonden!

BalkanLab trio

Het trio neemt u deze avond mee op een muzikale rondreis door de balkan en (ver) daarbuiten.
Van gevoelige ballades uit Bosnië, sefardische en arabische liefdesliederen tot swingende roemeense dansmuziek.

Maja Kuijper – zang
Hans Luijcx – viool en zang
Aisha Harmsen – accordeon

Entreeprijs is € 10,-.

 


Meer info / Reserveren

juni 2018

do 7 jun
20:00 - 21:30
Lezing Jeroen Komen “Ik kan vliegen”

Ik kan vliegen

Jeroen Komen bezocht met zijn tweepersoons propellervliegtuigje bijna alle landen van Europa. Onderweg ontmoette hij veel bijzondere mensen. Uit een aantal spannende momenten trok hij lering.
Aan de hand van zijn foto’s van het uitzicht van boven, vliegt u met Jeroen mee langs contrasten tussen natuur en de mens, tussen vrijheid en kaders. Of tussen vastigheid versus verandering.

Als u houdt van de beschouwingen van De Kleine Prins, of van de verrassingen in Alice in Wonderland, of van de luchtfoto’s van Yann Arthus-Bertrand, dan zult u zeker genieten van deze lezing. Jeroen betrekt zijn publiek graag bij zijn verhaal en geeft veel ruimte voor vragen of interactie.

Jeroen Komen kwam vorig jaar in Deurne wonen. Zijn vliegtuigje staat nog in Hilversum. In die regio richtte hij in 1995 zijn bedrijf Knoworries op, waaruit hij zichzelf in 2009 ontsloeg. Omdat er tijd en ruimte kwam kocht hij een vliegtuigje, waarmee hij vijf jaar lang door Europa toerde. De vele foto’s en lessen verschenen in 2016 in een boek getiteld Ik kan vliegen, waarover hij regelmatig vertelt in de pers, op conferenties en bijvoorbeeld bij TEDxUtrecht. En nu dus ook in de Wieger.

Entreeprijs is € 10,-.

 


Meer info / Reserveren
zo 24 jun
15:00 - 16:00
Belevingslezing 2000 jaar eten & drinken in Brabant

2000 jaar eten & drinken in Brabant

Belevenislezing door Manon Henzen van Eet!verleden

Wat aten de Romeinse soldaten in het castellum in Cuijk, welke gerechten sierden de dis tijdens de bijeenkomst van het Gulden Vlies met aartshertog Maximiliaan in 1481 in ’s Hertogenbosch, wat is het oudste Brabantse kookboek en aten de leden van het Zwanenbroederschap echt zwaan tijdens hun bijeenkomsten?

Tijdens een vlotte belevenislezing komen eetgewoonten, smaken en gerechten uit 2000 jaar Brabantse geschiedenis tot leven. Historisch beeldmateriaal en objecten nemen je mee naar vervlogen tijden, die je zelfs ruikt en proeft aan de hand van bijzondere ingrediënten en smaakmakers. Bovendien beleef je met historische hapjes en een drankje even de vergeten smaken uit het Brabant van je (verre) voorouders.

zondag 24 juni 15.00-16.00 uur

Entreeprijs is € 15,-.

 


Meer info / Reserveren

september 2018

vr 14 sep
20:00 - 22:00
Huisconcert “Overzee”

Overzee

De Eindhovense band Overzee speelt eigen werk. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen, waarin de verschillende achtergronden van componisten en musici te herkennen zijn.

Entreeprijs is € 10,-.


Meer info / Reserveren
Spring naar werkbalk