Agenda

januari 2019

vr 11 jan
20:00 - 22:00
De Wieger Huisconcert “The Lasses”

The Lasses

 The Lasses timmeren al een tijdje aan de weg, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”.

Margot Merah en Sophie Janna zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en ook hun eigen werk is zeer aansprekend. Door de bijzondere klank van hun stemmen samen en de mooie instrumentatie met bodhrán en gitaar blijf je luisteren.

The Lasses stonden dit jaar en vorig jaar op een hele reeks podia in binnen- en buitenland, spelen elk voorjaar een paar weken in Amerika en doen elk najaar een tour langs Nederlandse kerkjes, folkclubs en huiskamers.

Kijk en luister: https://thelasses.wordpress.com/


Meer info / Reserveren
ma 14 jan
18:30 - 21:00
Boek aan Tafel “Mythos” met Jan Casper van Beek

Jan Casper van Beek gastlezer Boek aan Tafel over “Myhtos” van Stephan Frey.

Stephen Fry (1957) is mede door zijn hoofdrol in de verfilming van De ontdekking van de hemel voor iedereen een begrip. Liefhebbers van de Britse komiek kenden hem al van zijn komische rollen in A Bit of Fry and Laurie, The Young Ones en Blackadder, en uit films als A Fish Called Wanda en Wilde, waarin hij de decadente dichter speelde. Ook is Fry schrijver van toneelstukken en romans. Na zijn debuut De leugenaar verschenen bij uitgeverij Thomas Rap ook Speelbal, Het nijlpaard en Geschiedenis maken.

Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

Aanvang 18.30 uur in het Groot Atelier van De Wieger.  Er wordt begonnen met een maaltijd (maaltijdsoep met brood) tot ca. 19.00 uur. Daarna een inleiding van gastlezer Jan Casper van Beek. Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij of zij het boek gelezen heeft. Na een korte pauze wordt er verder gepraat over wat het boek met iedereen heeft gedaan, welke vragen er nog zijn en wat iedereen van het boek vindt (inhoud, thema/boodschap, schrijfstijl, auteur, etc).

Plaatsen reserveren en betalen via de website  € 11,50 uur (inclusief maaltijd en drankje)

 

 


Meer info / Reserveren

februari 2019

do 14 feb
20:00 - 22:00
De Wieger Theater “Les Mots d’Amour”

Jonkers & Kersten

Voordracht, teksten en zang: Ankie Keultjes-van Meurs. Harp en zang: Jopie Jonkers.
Op deze Valentijnsdag brengen Ankie en Jopie een romantisch programma: Les Mots d’Amour: hierin staat de liefde centraal, pakkende teksten en Franse chansons.


Meer info / Reserveren

maart 2019

vr 8 mrt
20:00 - 22:00
De Wieger Huisconcert “Izak Boom”

“Oneindig Laagland”

Multi-instrumentalist Izak Boom brengt samen met bassist Bart Soeters een theatrale muziekvoorstelling, waarin Izak’s achtergrond centraal staat. Izak vertelt en beschouwt; hoe was het om als evangelisch christen op te groeien, met beide ouders als kunstenaar en een vader als voorganger?

Wat doet het met je? Wat hou je ervan over? Hoe ziet de wereld er nu voor je uit en ben je wel waar je hoort te zijn?

De mannen brengen veel nieuw eigen materiaal, dat afwisselend diepgaand en luchtig van aard is en onlangs is uitgebracht op CD. Ze gebruiken hun complete instrumentarium; het snaren- en toetsenarsenaal van Izak en een mooie selectie van Bart’s prachtige bassen.

Kijk en luister:

Zie ook: www.izakboom.nl


Meer info / Reserveren

april 2019

do 4 apr
20:00 - 22:00
De Wieger Theater “Het mannetje in mijn gitaar”

Cornelissen

Liederen van Cornelis Vreeswijk, bekend van de hit de nozem en de non. Maar hij was nog zoveel meer.
Cornelissen lichten een tip van de sluier op over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk.
Cornellissen zijn: Frans de Wit, spel en zang. Friedriech Hlawatsch, gitaar, viool, mandoline, zang. Fred Kienhuis, gitaren, zang.


Meer info / Reserveren

mei 2019

vr 10 mei
20:00 - 22:00
De Wieger Huisconcert “Duo Dubbel”

“Van Sonneveld tot Stevie Wonder”

Naast hun groep “LOS muziektheater” hebben Charlotte (zang) en Dookje (zang en piano) onder de naam Duo Dubbel een nieuwe voorstelling ontwikkeld. Zij zullen u meenemen in de wereld van de klassieke theaterliederen tot hedendaagse hits, van Wim Sonneveld tot Stevie Wonder.

Deze liederen worden op zeer speciale wijze ten gehore gebracht; met een zeer persoonlijke en muzikale interpretatie! Bovendien wordt elk lied op geheel eigen wijze amusant ingeleid door de cabaretières.

Een uniek gegeven van dit programma is de mogelijkheid tot persoonlijke input van het publiek! Op het moment dat u kaarten reserveert kunt u een verzoeknummer aanvragen via duodubbel@gmail.com Ook vinden Charlotte en Dookje het leuk om te horen, waarom u juist dit lied wilt aanvragen, zodat zij deze speciale herinnering er ook bij kunnen vertellen. Uiteraard kan de aanvrager van het lied te allen tijde anoniem blijven!

Dookje en Charlotte zullen een selectie maken uit de aanvragen en daar nog liedjes uit hun vaste programma aan toevoegen, zodat het een bijzonder muzikale en amusante avond wordt. Verzoeknummers aanvragen kan tot 27 april, want de dames hebben ook nog tijd nodig om deze in te studeren. Een feest der herkenning, alsmede het persoonlijke verhaal van Dookje en Charlotte en het publiek.

 

 


Meer info / Reserveren

juni 2019

do 6 jun
20:00 - 22:00
De Wieger Theater “Dagboek van een gek”

Een productie van Carte Blanche, gespeeld door Johnny Mirer.

Dagboek van een gek, van Gogol (geschreven in 1835) is het verhaal van een man zonder aanzien, status of positie. Hij gaat ten onder aan zijn verlangen naar een lief, naar respect, naar geluk.
Carte Blanche heeft het verhaal kunnen hertalen naar deze tijd.
Gogol’s tekst is met liefde voor mensen en humorvol geschreven.


Meer info / Reserveren
Spring naar toolbar