Agenda

oktober 2018

zo 28 okt
14:00 - 15:00
Boekpresentatie van “Niet schrikken” door Liduïne Jansen

Oktober is borstkankermaand: het moment om extra stil te staan bij de impact die deze ziekte heeft op, alleen al in Nederland, honderdduizenden mensen.

Kom naar de Boekpresentatie van “Niet schrikken” door Liduïne Jansen

“IK VOELDE IETS RAARS IN MIJN BORST EN TOEN…”

“… en toen bleek het borstkanker te zijn!
Over deze periode word ik zondag 28 oktober geïnterviewd door Ed van de Kerkhof (oud journalist Eindhovens Dagblad). Wat toen fijn voor mij was, hoe je iets kunt betekenen voor degene die ziek is van de chemo en wat minder prettig was. Samen met deskundige vrienden heb ik bijvoorbeeld uitgezocht wat de 5 jaar durende hormoonkuur doet en of deze relevant is voor vrouwen in of na de overgang.

Ik had erge pijn na de amputatie, in het ziekenhuis gaven ze me pijnstillers die niet hielpen, vriendin Marlie (arts) wist dat dit zenuwpijn was en zorgde voor het passende medicijn. Heel veel vrouwen hebben nog jaren last van een soortgelijke brandende pijn die vaak niet onderkend wordt als zenuwpijn. Daarom vind ik het goed om uit te dragen wat ik samen met anderen ontdekt heb.

Dit alles en meer is ook te lezen in het boek dat ik liet maken met de mooie humoristische verslagen van mijn grote liefde, mijn man Mans, die het heel fijn vond om voor me te zorgen in deze kankerperiode.

Datum: zondag 28 oktober
Tijd: 14.00 – 15.00 uur; de deur gaat open om 13.30 uur
Locatie: Museum “ De Wieger” Oude Liesselseweg 29 Deurne
Toegang: Gratis


Meer info / Reserveren
wo 31 okt
19:30 - 21:30
Boek aan Tafel met Jente Posthuma

Op woensdagavond 31 oktober komt Jente Posthuma bij boek en Tafel naar De Wieger. Ze studeerde Frans en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Université Paris Diderot. Daarna werkte ze als journalist, ze deed lange interviews voor o.a. De Groene Amsterdammer, NRC next en De Volkskrant. In 2012 won ze de A.L. Snijdersprijs voor het beste zeer korte verhaal. Ze publiceerde korte verhalen in o.a. De Revisor, Hollands Maandblad, Das Magazine, Oogst en De Gids. Posthuma debuteerde in 2016 met de roman Mensen zonder uitstraling, die werd genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs, de Hebban Debuutprijs en de ANV Debutantenprijs (longlist). Met haar man, fotograaf Bas Uterwijk, maakte Posthuma het kleine fotoboek Probeer een beetje goed over me te denken (2016), over de zelfgekozen dood van acteur Henk Uterwijk.

Over “ Mensen zonder uitstraling “

De stuurloze hoofdpersoon van ‘Mensen zonder uitstraling’ van Jente Posthuma leeft in de schaduw van haar moeder, een ontevreden actrice. Haar vader is hoofd van een psychiatrische inrichting. Psychopaten en depressieven raadt hij aan hun bezigheden in afgepaste tijdsblokken in te delen, zodat ze meer controle krijgen over hun bestaan. Zijn dochter geeft hij hetzelfde advies. Dan overlijdt haar moeder en blijven vader en dochter over.

Boek aan Tafel heeft verder een programma met halverwege muziek en aan het eind een gesproken column. Entree € 10,-, aanvang 19.30 uur in het Groot Atelier, reserveren via http://www.dewieger.nl/podium/agenda/jente-posthuma-bij-boek-aan-tafel-in-de-wieger/

 

 


Meer info / Reserveren

november 2018

vr 9 nov
20:00 - 22:00
De Wieger Huisconcert “Rusalki Quartet”

Rusalki quartet  zingt ‘Dagboek van de Zon”

 

Wereldliederen uit o.a. Lapland, Finland en Spanje. Corsicaanse en Georgische polyfonie, meerstemmige spannende arrangementen, soms met opzwepende muzikale begeleiding en verrassend theatraal.

Voor het nieuwe programma ‘Dagboek van de Zon’ dook wereldmuziekkwartet Rusalki in de bron van oude volkstradities die het veranderen der seizoenen begeleiden.

Over de hele wereld bestaan er liederen en rituelen om die momenten met voorspoed te laten verlopen, zoals het hypnotische lentelied ‘Suvetar’ uit Lapland, de opzwepende zomerritmes van het Occitaanse ‘l’Ora’ en de krachtige harmonieën van het Georgische oogstlied ‘Haralalo’. Soms hebben de geesten vrij spel en moeten zij afgeschrikt worden, soms moet het leven uitbundig gevierd worden. Alles, de liefde, de oogst, het leven komt en gaat. Behalve de zon, die dit alles beziet. En de muziek, die dit alles bezingt.

Rusalki brengt de mooiste, ontroerendste en meest humoristische liedjes en rituele zangnummers in een sfeervol en theatraal concert dat het verstrijken van de tijd even doet vergeten.

Rusalki quartet bestaat uit: Tatiana Kouzovkina, Pep Mac Ruairi, Frouke Flieringa en Saskia Jelsma.

Kijk en luister: http://www.rusalkiquartet.nl/


Meer info / Reserveren
vr 30 nov
20:15 - 22:00
Première (S)Exposure

Op 30 november hebben wij de première van het toneelstuk (S)Exposure van toneelgroep LEV live. Een uitdagend stuk over man/vrouwverhoudingen, vooroordelen, dominantie, overgave en zelfbewustzijn.

Door de ogen van Amy krijgen we een inkijk in het beroep van prostituee en de vooroordelen die hierover bestaan en over vrouwelijke seksualiteit in het algemeen. Een boeiend samenspel tussen Amy en de interviewer houdt het publiek een spiegel voor. Hoe ruimdenkend zijn we nu echt? Welk gedrag wordt geaccepteerd of veroordeeld?

Kaartverkoop via de website LEV live Toneelgroep http://sexposure.club/shop/

 


Meer info / Reserveren

december 2018

ma 10 dec
20:00 - 22:00
Boek aan Tafel

Op maandag 10 december is er weer gastlezer. Naam en boek nog niet bekend.

Verder info volgt nog.


Meer info / Reserveren

januari 2019

vr 11 jan
20:00 - 22:00
De Wieger Huisconcert “The Lasses”

The Lasses

 The Lasses timmeren al een tijdje aan de weg, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”.

Margot Merah en Sophie Janna zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en ook hun eigen werk is zeer aansprekend. Door de bijzondere klank van hun stemmen samen en de mooie instrumentatie met bodhrán en gitaar blijf je luisteren.

The Lasses stonden dit jaar en vorig jaar op een hele reeks podia in binnen- en buitenland, spelen elk voorjaar een paar weken in Amerika en doen elk najaar een tour langs Nederlandse kerkjes, folkclubs en huiskamers.

Kijk en luister: https://thelasses.wordpress.com/


Meer info / Reserveren
Spring naar toolbar