Agenda & reserveren

september 2021

di 21 sep
09:45 - 15:30
Vriendendag op 21 september 2021


foto: Josanne van der Heijden 

Aanmelden voor Vriendendag op 21 september 2021

De Vrienden van De Wieger ontvingen een uitnodiging voor de Vriendendag op 21 september 2021. Er is nu nog een beperkt aantal plaatsten beschikbaar voor andere belangstellenden. U bent van harte welkom.

Programma van de dag in het kort:

In het programma van de Vriendendagen willen we steeds enkele lokale kunstenaars een presentatie laten verzorgen. De eerste keer zijn dat Jan Althuizen (Griendtsveen) en Jolanda Tielens (Deurne). Museumwerkgroeplid Inge van Beek zal een rondleiding verzorgen.

Omdat we nu nog te maken hebben met beperkingen vanwege corona beginnen we in september met een groep van maximaal 30 personen. De activiteiten op deze dag vinden plaats in twee groepen van 15 en indien mogelijk deels buiten.

De kosten voor deelname bedragen €35,- per persoon; dat is inclusief rondleiding, lezingen, lunch en koffie/thee/drankje. Inloop vanaf 9.45 uur. Afronding 15.30 uur.

Na aanmelding ontvangt u begin september het programma van de dag.


Meer info / Reserveren
do 23 sep
20:00 - 22:00
Kunstcafé met Gijs Kuijpers

Op 23 september opent Gijs Kuijpers als eerste gast een nieuwe serie Kunstcafe’s. Vanaf nu vier keer per jaar georganiseerd vanuit De Wieger Deurne. Steeds een aansprekende gast op het gebied van kunst en cultuur, jong talentvol of juist met een brok ervaring, bijna altijd met een directe band met Deurne of omgeving. De gasten verzorgen een presentatie en gaan in gesprek met de bezoekers.

Gijs Kuijpers heeft een atelier “Studio Eigengijs” in Milheeze en als vormgever/ontwerper is hij gespecialiseerd in meubels. Hij stond in 2018 op de Salone del Mobile in Milaan met een opvallende kast, waarmee hij in binnen- en buitenland heeft gescoord. Ook in september 2021 staat hij op deze internationale designbeurs. Gijs werkt vaak samen met kunstenaar Jordie Rovers en stond met hem al drie keer in de Dutch Design Week in Eindhoven. Gijs werkt als zelfstandige en zoekt vaak de samenwerking met andere kunstenaars en ontwerpers. Opgeleid als meubelmaker ontwikkelde Gijs zich tot interieur designer. In alles laat hij zien ook ondernemer te zijn. Hij zal op het Kunstcafe ook werk laten zien.

Iedereen is welkom op de Kunstcafe’s. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 5 en reserveren kan alleen via de agenda van Museum De Wieger. Aanvang 20.00 uur in het Groot Atelier. In september kunnen er mogelijk nog corona regels gelden. Deze worden tijdig dan bekend gemaakt. In dat geval houden we de mogelijkheid open het Kunstcafé buiten in de tuin te laten plaats vinden. Vooralsnog gaan we uit van maximaal 30 beschikbare plaatsen. Dit aantal wordt aangepast, als de voorschriften dat toelaten.

 


Meer info / Reserveren

november 2021

do 18 nov
20:00 - 22:00
Kunstcafé met Cas van Deurssen

Op donderdag 18 november komt Cas van Deurssen naar het Kunstcafé. Cas is geboren en getogen in Deurne en ging voor zijn kunstopleiding eerst naar Den Bosch, toen Berlijn en daarna naar Groningen. Hij maakte een opmerkelijke ontwikkeling van opleiding en werk door. Hij begon in de metaal en maakte van daar de stap naar de kunst. Hij noemt zijn schilderijen “poëtische dagboeken”, zei hij eens in een interview.

Hij heeft al verschillende exposities gehad in Groningen, Assen, Zaandam, Eindhoven, Berlijn en Den Bosch. Hij schildert, tekent, maakt litho’s en werkt ook met digitale technieken en rusteloos als hij is altijd op zoek naar het onbekende. Zijn inspiratie haalt hij uit de directe omgeving, zoals de stad Groningen, waar hij nu woont.

Iedereen is welkom op de Kunstcafe’s. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 5 en reserveren kan alleen via de agenda van Museum De Wieger. Aanvang 20.00 uur in het Groot Atelier. In november kunnen er mogelijk nog corona regels gelden. Deze worden tijdig dan bekend gemaakt. Vooralsnog gaan we uit van maximaal 30 beschikbare plaatsen. Dit aantal wordt aangepast, als de voorschriften dat toelaten.


Meer info / Reserveren
Spring naar toolbar