Podium

Boek aan Tafel

Er is een programma met Boek aan Tafel, waarbij een gastlezer een ruim tevoren uitgekozen boek inleidt en bespreekt.
De avond begint met een gezamenlijke warme maaltijdsoep met brood om 18.30 uur en na de inleiding is er met de hele groep een uitwisseling over het boek en de inleiding.
Boek aan Tafel organiseert in samenwerking met CCD-Deurne schrijversavonden met een landelijk bekende schrijver over zijn nieuwste boek, aangevuld met een muzikaal optreden van lokaal talent. Tenslotte zijn er regelmatig boekpresentaties i.s.m. uitgevers en samenstellers; deze presentaties hebben vaak betrekking op onderwerpen uit kunst en cultuur of zijn regionaal van belang.

Theater/film

De Wieger heeft een eigen programma “Theater in De Wieger” en biedt theatergezelschappen de mogelijkheden hun voorstelling bij De Wieger te laten plaats vinden. Het Groot Atelier is met podium en theaterverlichting geschikt voor kleine voorstellingen tot 40 bezoekers. Totaal zijn er voor 2018 nu vijf voorstellingen gepland. In de zomer zijn er buiten ook mogelijkheden voor grotere voorstellingen (theater of film). De films in De Wieger worden meestal geprogrammeerd door Nacht van het Witte Doek.
Al jaren is De Wieger een vaste, druk bezochte stek tijdens het festival in het laatste volle weekend van augustus.

Muziek

De Wieger heeft een veelzijdig eigen programma “Huisconcerten De Wieger”. In een intieme sfeer kunnen totaal 40 bezoekers genieten van uiteenlopende soorten muziek.
Het publiek zit dicht bij de muzikant(en) en alle aandacht gaat in deze sfeer naar de muziek. Het afgelopen jaar waren Gipsy Mood (tuinfeest buiten), David Hordijk (piano), Ernst de Corte (luisterliedjes) en Annemarie de Bie (Ierse en Schotse folk) te gast. Voor 2018 staan er totaal vijf optredens gepland.

 

 

 

Spring naar toolbar