Het Museum

Over het Museum

De Wieger is gevestigd in het voormalige woonhuis, annex dokterspraktijk en schildersatelier van de legendarische schilderende huisarts Hendrik Wiegersma.

Het museum heeft, behalve een verzameling werk van Wiegersma zelf, een collectie moderne beeldende kunst van 1900 tot 1940, met schilders als Isaac Israëls, Jan Sluijters en Charley Toorop. Er is ook een collectie volkskunst, bestaand uit klein beeldhouwwerk, verzameld door Hendrik Wiegersma.

De verzameling bevat in totaal meer dan 1500 werken en bestaat uit ongeveer 330 schilderijen, 145 grafische werken (houtsnedes, etsen, lino’s en litho’s), 625 tekeningen, aquarellen en gouaches, 50 sculpturen en penningen en 20 objecten, installaties en dergelijke. De verzameling volkskunst, bevat bijna 400 uit hout en been gesneden breischeien, pijpenkoppen, wandelstokken en dergelijke.

Om een indruk te krijgen van de aard, omvang en kwaliteit van de verzameling kunt u in het menu onder het kopje “De collectie in beeld” afbeeldingen en beschrijvingen vinden van alle schilderijen en werken op papier.

In het tentoonstellingsprogramma laat het museum werk zien van bekende schilders uit de eerste helft van de 20ste eeuw en besteedt het regelmatig aandacht aan hedendaagse kunstenaars uit de omgeving van Deurne en Brabant.

Entreeprijzen (pin en contactloos betalen aan de balie mogelijk)

Volwassenen: € 8,25
Groep (vanaf 15 personen): € 5,15
CJP en studenten: € 4,65
65+: € 8,25

MJK: Gratis
Vriend van de Wieger: Gratis
Tot 12 jaar: Gratis

Openingstijden Museum

van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur
Tevens 2de Kerst-, 2de Paas-, 2de Pinkster- en Hemelvaartsdag

De ateliers zijn net als het museum gesloten op:

Carnavalszondag, -maandag en -dinsdag;
Koningsdag; 27 april
Kerst; 24 en 25 december
Oudejaars- en Nieuwjaarsdag; 31 december en 1 januari

De Wieger is rolstoelvriendelijk

Rondleidingen

Van woensdag tot en met vrijdag kunt u een rondleiding boeken voor maar  € 10,30 per persoon met een Museumkaart. Zonder Museumkaart kost het € 12,85.

Dit is inclusief:

  • Entree tot het museum
  • Koffie/thee en vlaai bij binnenkomst
  • Een rondleiding van een uur

Bovenstaande kunt u boeken met een groep die bestaat uit minimaal 10 en maximaal 15 personen.

Om een rondleiding te boeken of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rieny van de Mortel via 0493 – 322 930 of via info@dewieger.nl.

Openingstijden Podium

De podiumactiviteiten vinden plaats in het grote en kleine atelier, deze zijn geopend als er een activiteit of optreden is. Daarnaast zijn het grote en kleine atelier geopend als het museum ook geopend is.

N.B. Helaas kan het museum de werken in de verzameling niet permanent tonen. Hooguit 1 keer per jaar is er een keuze uit de collectie te zien. Wie naar Deurne wil komen om specifieke werken te bekijken, kan het best eerst even contact opnemen met het museum, om teleurstelling te voorkomen.

Spring naar toolbar